Download gratis een voorbeeld van een brief waarin u een verzoek tot terugbetaling van een borgsom doet:


Document

Het document is opgebouwd in Microsoft Word-formaat. Op de geel gearceerde velden kunt u eenvoudig data toevoegen om de voorbeeldbrief situatiespecifiek te maken.

Relevante stukken uit de voorbeeldbrief

Enkele relevante stukken uit het document:

Geachte merouw Echtstate,

Hierbij wil ik u vriendelijk verzoeken om de terugbetaling van de door mij betaalde borgsom ter hoogte van € 14.000, die ik heb voldaan bij het aangaan van de huurovereenkomst voor het pand gelegen aan de SchimmigeWeg 13.

Zoals u weet, is de huurovereenkomst op 1 juli 2024 beëindigd. Volgens de huurovereenkomst en de algemene voorwaarden is de borgsom bedoeld ter dekking van eventuele schade aan het gehuurde pand of achterstallige betalingen. Aangezien ik het pand op 1 juli 2024 in goede staat aan u heb overgedragen, zoals ook bevestigd tijdens de gezamenlijke eindinspectie, zijn er geen redenen om de borgsom geheel of gedeeltelijk in te houden.

Ik verzoek u dan ook om de borgsom binnen 14 dagen na dagtekening van deze brief terug te storten op mijn bankrekening met IBAN NL1234565789.

Bij het uitblijven van een reactie of terugbetaling binnen de gestelde termijn, zie ik mij genoodzaakt verdere stappen te overwegen. Ik hoop echter dat het niet zover hoeft te komen en zie uw spoedige reactie en terugbetaling met vertrouwen tegemoet.

Met vriendelijke groet,

Disclaimer en voorwaarden

Dit voorbeeld is voor uw persoonlijk en niet-commercieel gebruik. Het is niet toegestaan dit document te distribueren, te verveelvoudigen, er afgeleide werken van te maken, over te dragen of te verkopen. De inhoud van dit document is met de grootste zorg samengesteld. Ondanks de betrachte zorgvuldigheid kan het voorkomen dat informatie is verouderd of onjuistheden bevat. U kunt ons daarop attenderen via deze website. Aan dit document kunt u geen rechten ontlenen.