Download gratis een voorbeeld van een huurovereenkomst auto:


Huurovereenkomst auto

Een auto huren van vrienden, familie of onbekenden kan een uitkomst bieden. Tegelijkertijd gaat het gepaard met de nodige risico’s. Zaak dus om e.e.a. goed te regelen. Deze huurovereenkomst auto helpt hierbij.

Document

Het document is opgebouwd in Microsoft Word-formaat. Op de geel gearceerde velden kunt u eenvoudig data toevoegen om het contract situatiespecifiek te maken.

Relevante bepalingen

Enkele relevante bepalingen uit het document:

Artikel 1 – De Auto

Partij 1 verklaart te hebben verhuurd en partij 2 verklaart te hebben gehuurd de navolgende auto:

 • Merk: Mitsubitsu
 • Type: L-300
 • Omschrijving: Personenbusje
 • Kenteken: AA-123-A
 • Bouwjaar: 2010
 • Geschikt voor het volgende gebruik: vervoer van maximaal 9 personen

Hierna genoemd: De Auto.

Artikel 2 – De staat van De Auto

Partij 2 verklaart De Auto in goede staat en vrij van beschadigingen te hebben ontvangen.

Artikel 3 – Verzekering van De Auto

 1. De Auto is door Partij 1 all-risk inclusief brand en diefstal verzekerd. Deze verzekering heeft wel dekking tijdens verhuur.

Artikel 7 – Verhuur

 1. De Auto wordt voor de periode van 21 januari 2023 tot 30 januari 2023 gehuurd (hierna genoemd: De Verhuurperiode).  
 2. Inleveren van De Auto kan tot 17:00 op de laatste dag van De Verhuurperiode op het volgende adres: Stationsweg 11 Budel.
 3. De dagprijs van de verhuur bedraagt € 89.
 4. De dagprijs buiten de verhuurperiode als genoemd in artikel 7.1 bedraagt het tarief als genoemd in artikel 7.3 met een verhoging van 50%. De dagprijs buiten de verhuurperiode geldt bijvoorbeeld, doch niet gelimiteerd, bij het te laat inleveren van De Auto.

Disclaimer en voorwaarden

Dit voorbeeld is voor uw persoonlijk en niet-commercieel gebruik. Het is niet toegestaan dit document te distribueren, te verveelvoudigen, er afgeleide werken van te maken, over te dragen of te verkopen. De inhoud van dit document is met de grootste zorg samengesteld. Ondanks de betrachte zorgvuldigheid kan het voorkomen dat informatie is verouderd of onjuistheden bevat. U kunt ons daarop attenderen via deze website. Aan dit document kunt u geen rechten ontlenen.