Download gratis een voorbeeld sollicitatiebrief:


Sollicitatie

Een sollicitatie is altijd spannend. Krijgt u de functie of niet!

Het begint (meestal) met een goede sollicitatiebrief. Maak gebruik van dit energieke voorbeeld, wijzig de brief naar uw persoonlijke situatie en ga vol vertrouwen het sollicitatiegesprek tegemoet.

Document

Het document is opgebouwd in Microsoft Word-formaat. Op de geel gearceerde velden kunt u eenvoudig data toevoegen om de voorbeeldbrief situatiespecifiek te maken.

Relevante stukken uit de voorbeeldbrief

Enkele relevante stukken uit het document:

Geachte mevrouw Patron,

Met veel genoegdoening zag ik op 12 november 2021 uw vacature voor de functie teamleider productie. Na het lezen van de vacature ben ik direct begonnen met het schrijven van deze sollicitatiebrief.

De functie teamleider productie is mij op het lijf geschreven, want ik voldoe aan de opleidingseisen, heb zeven jaar relevante werkervaring bij een vergelijkbaar bedrijf en wil mijn kennis en ervaring graag bij een grotere organisatie als WijProduceren B.V. inzetten. Bovendien verwacht ik bij uw organisatie ook mijn Poolse talenkennis beter te kunnen benutten dan momenteel bij mijn huidige functie mogelijk is.

Als bijlage heb ik een motiverend schrijven en mijn cv toegevoegd.  Uw vacature en mijn ambities en wensen sluiten mijns inziens perfect op elkaar aan. Ik kan dan ook niet wachten op uw uitnodiging voor een persoonlijk sollicitatiegesprek.

Mocht u zelf vragen hebben, neemt u dan gerust contact met mij op via 06-12345678

Met vriendelijke groet,

Disclaimer en voorwaarden

Dit voorbeeld is voor uw persoonlijk en niet-commercieel gebruik. Het is niet toegestaan dit document te distribueren, te verveelvoudigen, er afgeleide werken van te maken, over te dragen of te verkopen. De inhoud van dit document is met de grootste zorg samengesteld. Ondanks de betrachte zorgvuldigheid kan het voorkomen dat informatie is verouderd of onjuistheden bevat. U kunt ons daarop attenderen via deze website. Aan dit document kunt u geen rechten ontlenen.